گزارش کارآموزی در خدمات فنی شاهرضا
عنوان کارآموزی: گزارش کارآموزی در خدمات فنی شاهرضا
محل کارآموزی: خدمات فنی شاهرضا
فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات: ۳۷
فهرست مطالب
ترمزهای قرن بیست و یکم ۵
مشخصه های سیستم دلفی ۶
شرح کاربردی این نوع سیستم ۷
مشخصه های تولید سیستم ABS 7
عملکردهای سیستم ABS 8
مزایا ۹
سیستم های ترمز ضد قفل DBC7 10
سیستمهای کنترل حرکت و ترمز ضد قفلDBC7 11
شرح کار ترمز دلفی (DBC9) 13
کاربردهای (DBC9) 14
مزایای اجرایی ۱۵
سیستمهای خودکار دلفی ۱۵
مشخصه ها ۱۶
مزایا ۱۶
شرح ۱۷
کاربردهای نوعی ۱۸
مزیتهای عملکردی TRAXXAR 18
کلاچ ۱۹
شاخه اهرم دو شاخه کلاچ ۲۱
گیربکس ودیفرانسیل ۲۲
دیفرانسیل ۲۳
گیربکس رنو ۲۴
قسمتهای مختلف شافت روئی ۲۴
گیربکس ۲۷
پیاده کردن گیربکس ۲۷
گیربکس ۳۰
تعمیر گیربکس و کنترل آن ۳۱
تعمیر هوزینگ ۳۲
کرانویل و پینیون ۳۳
رگلاژ دیفرانسیل ۳۴
تعمیر گیربکس ۳۴
تعمیر گیربکس ۳۵
درب روی گیربکس ۳۸
تعمیر دیفرانسیل
ترمزهای قرن بیست و یکم
سیستم ترمز الکتریکی دلفی از تکنولوژی ABS در بسته آلومینیومی با کیفیت عالی استفاده می کند. لنتهای ترمز مستقیماً بر روی سطوح آلومینیوم وارد عمل می گردند. گشتاور چرخشی ترمز با استفاده از جریان مستقیم به منظور به کار انداختن موتور در مجموعه ترمز چرخ تولید می گردد.
این سیستم از تکنولوژی بکار اندازنده موتور که اکنون در ABS VI بکار گرفته می شود بهره مند می گردد. هر چند ، مکانیسم به کار اندازنده در ترمز استوانه ای بکار انداخته می شود و جایگزین سیلندر ترمز چرخ هیدرولیکی معمولی میگردد. سیلندر اصلی یک ترمز هیدرولیکی جلویی دو کاناله را فراهم می آورد و در این استثناء کنترل کننده ترمزهای عقبی بر مبنای سیگنالهای حاصل از مبدل فشار در سیلندر اصلی پر انرژی می کند و این عمل را بوسیله سیم رابط به ترمز عقبی انجام می دهد.
گیرنده بطور مداوم سرعت چرخ را در هر چرخ تنظیم می کند و مدول کنترل الکترونیکی (EMC) عملکرد مناسب ترمز را در هر چرخ عقبی محاسبه و سپس بکار می اندازد . عملکرد ترمزگیری در هر زمان و در هر چرخ عقبی بوسیله ECM به منظور فراهم آوردن تغذیه مناسب جلو به عقب و پهلو بهینه می گردد. این کار بالانس ترمز را تقریباً بطور ایده ال در دامنه وسیعی از شرایط عملکردی با توجه به تغییرات بار فراهم می آورد.
سرویس عقبی ترمز معمول نمی باشد و خطوط ترمز هیدرولیکی عقبی معمول ،منابع تغذیه و مکانیسم های ترمز توقف را بر طرف می نماید . اگر وسیله نقلیه در حال حرکت باشد،ABS عقبی بطور اتوماتیک به کار می افتد . زمانیکه وسیله نقلیه متوقف می باشد، ترمز توقف کامل به کار می افتد.
عملکرد ABS به عملکرد سیستم نزدیک می باشد.در اغلب وسایط نقلیه ای که محرک عقب هستند کنترل حرکت در بر گیرنده بخشهای اضافی نمی باشد چونکه ترمزها در زمان ممکن وارد عمل می گردند.
مشخصه های سیستم دلفی
-داشتن حجم سیستم کمتر تا پنچ کیلوگرم
-ساختار حرارتی مناسب
-تغذیه مناسب دینامیکی
-بالانس ایده ال بدون به بارگذاری وسیله نقلیه
-افزایش طول عمر لنتهای جلویی
سیستمهای خودکار دلفی
شرح کاربردی این نوع سیستم
واحد کنترل الکترونیکی ABS ورودیهای روغن ترمز چرخ را تحت عملکرد قرار می دهد و سوپاپهای سلونوئیدی واحد کنترل هیدرولیکی (HCU) را کنترل و روغن را پمپ می نماید. در مورد حرکت ECU به کنترل HCU می پردازد و موجب کاهش گشتاور دورانی از طریق کنترل کننده جریان متوالی نیرو می گردد.
مزایای ABS :
کاهش سر و صدای صوتی
افزایش کارآیی و پایایی وسیله نقلیه در سطح جاده
طراحی فشرده و کوچک که با HCU مجتمع می گردد.
دارا بودن تراشه های کم و هزینه اندک ABS با ۳ICS
عملکردهای اضافی نظیر کنترل حرکت که در ABS EUC متمرکز می گردند.
مشخصه های تولید سیستم ABS
پیاده سازی سه IC در مورد ABS
HCU , ECU متمرکز شده در یک بسته واحد همراه با سیستم درونی که مجهز به رله یا تقویت کننده می باشد.
عملکردهای سیستم ABS
چک کردن میزان فشار تایر
کنترل میزان کارکرد موتور (ETS)
کنترل میزان کارکرد موتور و ترمز (TCS)
عملکردهای متفاوت فرمان (VES)
تغذیه مناسب دینامیکی عقبی (DRP)
تقویت پایایی وسیله نقلیه Traxxar -(vse)
موجب به حداکثر رساندن راندمان سیستم ترمز می گردد.
.که حرکت آزاد را موجب می گردد.
درب روی گیربکس
دوشاخه دنده عقب با یک پیچ و واشرروی درب گیربکس بسته میشود. وبرای سوار کردن میل دوشاخه دسته دنده باید اول کاسه نمد وبوش آنرامواظب بود خراب نباشد ,بعد لاستیک روی میل را سوار می کنیم .اهرم دسته دنده را در جای خود قرار داده و بعد آنرا در جای خود می زنیم و درب گیربکس را روی گیربکس را سوار می کنیم و قبل از اینکه درب گیربکس را در جای خود بگذاریم واشر را با چسب پرنکسیل می چسبانیم و پیش از گذاشتن درب گیربکس باید دوشاخه اهرم دنده ها را میزان کرد ،و درب گیربکس را در جای خود قرار دهیم .
تعمیر دیفرانسیل
برای سوار کردن آنرا روی پوسته سوار می کنیم بطوری که از روبرو سمت چپ قرار گیرد و چاکنیت ها را می بندیم چنانکه در دفعه اول بسته و علامت زده بودیم و قبل از بستن مهره چاکنیتها را با چشب پرفکسیل آغشته می کنیم و بعد لقی آنرا با سرعت میزان می کنیم وپس میزان اولی که کرده بودیم برای رولبرینگها بود و علامت نیز زده بودیم حالا دستگاه آهنربای ساعت را روی پوسته دیفرانسیل قرار می دهیم و کرانویل و پینیون را میزان می کنیم بایدمیزان لقی آن از ۱۲/۰تا۲۵/۰ باشد و از مهره چاکنیتها رگلاژ می کنیم تا لقی آن به حد معمول برسد.
هر چقدر که مهره ها را شل و سفت می کنیم دوباره از روی دنده ها میشماریم که کم زیاد نباشد هر دوطرف باید به یک اندازه باشند سپس ضامنهای آنها را می بندیم ,بعد شافت کلاچ را در جای خود قرار می دهیم خار آنرا می ریزیم وفنر نگه دارنده خار را در جای خود قرار می دهیم وبعد واشر را با چسب پرفکسیل در جای خود می چسبانیم وباید برای سوا کردن پوسته اول آچار شماره۴۸۸ BVI را در داخل بوش وکاسه نمد قرار دهیم چنانکه در وقت بار کردن قرار داده بودیم.
توضیح –بعد از اینکه لقی کرانویل وپینیون را اندازه گرفتیم,کرانویل را چرخانده ودر دوجای دیگر لقی آنرا آزمایش می کنیم چون ممکن است خود دنده ها خورده باشد ولقی را خوب نشان ندهد.
دیدگاه ها