no-img
شبیه سازی، برنامه نویسی، پایان نامه

پاور پوینت سيستم تـزريق سـوخت وجرقه زني بر اساس اندازه گيري جرم هواي ورودي، مهندسي مکانیک | شبیه سازی، برنامه نویسی، پایان نامه


شبیه سازی، برنامه نویسی، پایان نامه
adsads

ادامه مطلب

ZIP
پاور پوینت سیستم تـزریق سـوخت وجرقه زنی بر اساس اندازه گیری جرم هوای ورودی، مهندسی مکانیک
zip
ژوئن 16, 2016
۵,۰۰۰ تومان
1 فروش
۵,۰۰۰ تومان – خرید

پاور پوینت سیستم تـزریق سـوخت وجرقه زنی بر اساس اندازه گیری جرم هوای ورودی، مهندسی مکانیک


عنوان: پاور پوینت سیستم تـزریق سـوخت وجرقه زنی بر اساس اندازه گیری جرم هوای ورودی، مهندسی مکانیک

رشته:  پروژه پایانی دوره کارشناسی‌،مهندسی مکانیک 

فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش)

تعداد صفحات وورد : ۱۷

تعدد اسلاید پاورپوینت : ۳۴

(فایل WORD قابل ویرایش )

(فایل به صورت POWER POINT  قابل  ارائه )

مقدمه

تا کنون سیستم های سوخت رسانی متعدد و متنوعی برای انواع خودرو های بنزینی و دیزلی پیشنهاد و به کار برده شده است ، انواع سیستمهای کاربراتوری از قبیل ونتوری ثابت و ونتوری متغیر ، دو کاربراته و همچنین نسل آخر این گونه از سیستمها که از یک کاربراتور دو دهانه برای عمل سوخت رسانی بهره می گرفت .
در ادامه روند پیشرفت سیستمهای سوخت رسان کاربراتوری ، با ارائه استانداردهای زیست محیطی و همچنین معضل تهیه سوخت ، خودرو سازان برتر دنیا را بر آن داشت تا به فکر جایگزینی مناسب برای کاربراتور بیفتند ، و بدین ترتیب اولین نسل از خودرو های انژکتوری روانه بازار فروش گردید .از آن زمان تا کنون تغییرات بیشماری بر روی این سیستم صورت گرفته و آن را از حالت معمولی و ساده مکانیکی به صورتی بسیار پیشرفته و الکترونیکی تبدیل کرده است ، چنانچه هم اکنون کامپیوترهای بسیار پیشرفته با کمک انواع و اقسام حسگر ها و حس گرها مدیریت کامل موتور را به دست گرفته اند و اجازه هیچگونه خطا و کم کاری را به موتور نمی دهند .
سیستم سوخت رسان HFM هم یکی از پیشرفته ترین سیستمهای سوخت رسان انژکتوری به موتور می باشد که توسط کمپانی مرسدس بنز آلمان پایه ریزی شده است، از این تکنولوژی در مدل ون MB140 هم استفاده شده است و هر ساله با اعمال تغییرات اندکی جهت کسب استانداردهای جدید روانه بازار میشود.در ادامه مطلب به بررسی دقیق این سیستم و اجزا آن می پردازیم.

HFM-300x225 پاور پوینت سيستم تـزريق سـوخت وجرقه زني بر اساس اندازه گيري جرم هواي ورودي، مهندسي مکانیک

واژه HFM از عبارت Hot Film Air Mass گرفته شده است که این سیستم با اندازه گیری جرم هوای ورودی به موتور مقدار سوخت را در شرایط مختلف و اعمال بارهای متفاوت به موتور تعیین می کند تا موتور بتواند در بهترین شرایط با مصرف کمترین مقدار سوخت بیشترین بازده حرارتی را داشته باشد .
برای آشنایی با این سیستم راهی جز دانستن عملکرد تک تک اجزا آن نداریم ، به همین خاطر ابتدا به آشنایی جز به جز این قطعات می پردازیم و سپس در یک نمای کلی عملکرد کل سیستم را مورد بررسی قرار می دهیم .

لیست اجزای سیستم :
G3/2 حسگر اکسیژن (oxygen sensor)
K1 رله محافظ ولتاژ بالا (over voltage protection relay)
K27 رله پمپ بنزین (fuel pump relay)
L2 حسگر سرعت اتومبیل (speed sensor)
N3/4 پردازشگر اصلی (engine control)
X11 سوکت عیب یاب (diagnostic socket)

HFM۱-300x225 پاور پوینت سيستم تـزريق سـوخت وجرقه زني بر اساس اندازه گيري جرم هواي ورودي، مهندسي مکانیک
رلـه ها
رله محافظ ولتاژ بالا :
مورد شماره K1 موقعیت رله را در اتومبیل نشان می دهد .کار رله این است که ولتاژ را در مدار اندازه گیری کند و اگر ولتاژ بیشتر از حد مجاز تعیین شده برای رله باشد ، رله فرمان قطع را به مدارات قطع مدار ارسال می کند و مدار را قطع می نماید و از صدمه رسیدن به قطعات مدار اصلی جلو گیری می کند .
این رله کاری شبیه فیوز معمولی را انجام می دهد با این تفاوت که فیوز معمولی در صورت بروز مشکل با از کار انداختن خود اقدام به حفاظت از سیستم می کند ولی رله حفاظت ولتاژ بالا در صورت احساس مشکل با فرمان دادن به مدارات قطع مدار در صدد حفاظت از مدار های اصلی بر می آید .

رله پمپ بنزین :
مورد شماره K27محل نصب این رله را نشان می دهد که در قسمت پایین داشبورد در سمت راست اتومبیل قرار دارد و کارش مشابه کار رله حفاظت ولتاژ بالا می باشد با این تفاوت که این رله فقط مسئولیت حفاظت از پمپ بنزین را بر عهده دارد ، چرا که پمپ بنزین یکی از مهمترین قطعات یک سیستم سوخت رسان انژکتوری می باشد و باید در جهت حفاظت از آن تمهیدات خاصی را در نظر گرفت ، زیرا تمام فشار در پشت انژکتور ها به وسیله این پمپ ایجاد می شود، و در صورت صدمه دیدن این پمپ با افت فشار روبرو خواهیم بود و این امر موجبات کار کردن نامطلوب موتور و یا در مواقعی سبب روشن نشدن موتور می شود .

HFM۲-300x225 پاور پوینت سيستم تـزريق سـوخت وجرقه زني بر اساس اندازه گيري جرم هواي ورودي، مهندسي مکانیک

حسگرها
حسگر اکسیژن :
قطعه ای که با شماره G3/2 نشان داده شده است مربوط به حسگر اکسیژن می باشد که در شکل شماره ۱ آنرا مشاهده می کنید . شکل شماره
این حسگر که در جریان گازهای خروجی از موتور قرار دارد ، اکسیژن موجود در گاز اگزوز را مشاهده می کند . این حسگر در بعضی مواقع به طور داخلی با جریان الکتریسیته گرم می شود تا هر چه سریعتر به صورت مدار بسته درآید . این حسگر ولتاژی متناسب با اکسیژن موجود که نشانه رقیق یا غلیظ بودن سوخت است را تولید می کند و این اطلاعات را به ECU ارسال میکند .

ولتاژ کم نشانه رقیق بودن سوخت و ولتاژ زیاد نشانه غنی بودن سوخت است که ECU با کسب این اطلاعات بهترین مخلوط را روانه موتور می سازد . در شکل شماره ۲ شاهد موقعیت نصب این حسگر در محل خود می باشید .

فهرست منابع

۱-کتاب common rail direct injection
۲- diagnosis manual MB 100 service engine 161
Fuel injection and ignition system (HFM)
۳- مجموعه جزوه های شرکت Daimler Chrysler
۴- کتاب Electronic controller



ads

درباره نویسنده

admin 785 نوشته در شبیه سازی، برنامه نویسی، پایان نامه دارد . مشاهده تمام نوشته های

دیدگاه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Secured By miniOrange