لیزر آرگون، مهندسی برق
عنوان: مقاله تحقیقی لیزر آرگون، مهندسی برق
رشته: پروژه تحقیقی دوره کارشناسی،مهندسی برق
فرمت فایل: WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحه: ۱۵
بهمرا فایل پاورپوینت جهت ارائه در کلاس
فهرست
مقدمه
تاریخچه
خواص اشعه لیزر
کلیات لیزر
مکانیزم تحریک
شکل و ساختمان لیزر
کاربرد
ایمنی
منابع
مقدمه:
ماهیت لیزر :نور لیزر نوع کاملالاً جدیدی از نور است و درخشانتر و شدیدتر از نوری است که در طبیعت یافت می شود. نور لیزر می تواند سخت ترین فلزات را سوراخ کند، یا به راحتی از جسم سختی مثل الماس عبور کند و در آن ایجاد حفره کند.بر عکس باریکه های کم قدرت و فوق العاده دقیق انواع دیگر لیزر را می توان برای انجام کارهای بسیار ظریف مثل جراحی روی چشم انسان به کار برد. نور لیزر را می توان خیلی دقیق کنترل کرد و بصورت باریکه مداومی به نام موج پیوسته یا انفجارهای سریعی به نام پالس استفاده کرد
وآژه لیزر Laser مخففLight Amplification by Stimulated Emission of Radiationبه معنی تقویت نور به وسیله گسیل القایی تشعشع می باشد
مسئله اصلی در تولید اشعه لیزر، کنترل نوسانهای الکترونی درون اتم هااست، به نحویکه تمامی توده اتمها بتوانند ذرات نور را با هم پرتاب کنند.
لیزر گازی: نظر به این که گازها به عنوان محیط فعال نسبت به محیط های فعال حالت جامد از چگالی پایینتری برخوردار هستند. بنابراین باید انتظار داشت که لیزرهای گازی نسبتا بزرگ و حجیم باشند. گازها در لیزرهای گازی توسط برخورد الکترونی و یا باریکه الکترونی تحریک میشوند و دمش آنها از نوع دمش الکتریکی است.
لیزر اتمی و یونی: رده ای از لیزرها که محیط فعال آنها یک گاز است، انواع گسترده ای از وسایل را در بر می گیرد..این اصطلاح به لیزر هایی اطلاق میشود که در آنها محیط فعال از گاز های نادر یو نیده است. معمولاً گاز یا تک اتمی است یا اینکه از مولکولهای بسیار ساده تشکیل می شود. در این لیزرها چون نشر لیزر از وقوع گذارهای نوری در اتمها یا مولکولهای آزاد ناشی می شود، پهنای خط نشر می تواند بسیار کم باشد. معمولاً گاز درون لوله ای سربسته است و برانگیختگی اولیه با تخلیه الکتریکی انجام می شود، بدین ترتیب دربسیاری از موارد، بخش درونی لیزر شباهتی نمادین به لامپ فلوئورسنت معمولی دارد.
لوله لیزر می تواند از مواد مختلفی تهیه کرد و الزاما نیازی به شفاف بودن آن نیست. متاسفانه معمولاً فلزات مورد استفاده قرار نمی گیرند، زیرا باعث ایجاد اتصال کوتاه در وسیله می شوند. به طور معمول از سیلیس و همچنین از بریلیم اکسید که برای منابع پر توان با رسانایی گرمایی زیاد مناسب است، استفاده می شود. داشتن یک لوله لیزری با مخلوطی از دو گاز، که یکی در مرحله دمش و دیگری در نشر لیزر به کار می رود، امری بسیار عادی است معمولاً چنین لیزرهای گازی بسیار اعتماد پذیرند، زیرا برخلاف لیزرهای حالت جامد، در اینجا امکان آسیب گرمایی محیط فعال وجود ندارد و برای مقاصد معمولی، پرمصرفترین لیزرند. بعضی از لیزر های گازی لیزر های یونی نامیده میشوند.
لیزر آرگون : لیزر آرگون، معروفترین مثال از خانواده ای از لیزرهای یونی است که در آنها محیط فعال یک گاز بی اثر تک جزئی است. گاز با فشار تقریباً m bar 5/0 ، درون یک لوله پلاسما با سوراخ ۲ تا mm 3 نگه داشته و با تخلیه الکتریکی برانگیخته می شود. اتمهای آرگون یونیده و در اثر برخورد الکترون برانگیخته می شوند. بنا به ماهیت فرایند دمش، چندین حالت برانگیخته یونی جمعیت دار می شوند و آنهایی که مسئول عمل لیزرند، توسط دو برخورد پی درپی، در حد متوسط جمعیت دار میشوند.
دیدگاه ها